Taskforce Search

De missie van de taskforce Search is het bevorderen van de kennis, transparantie en innovatie in de Nederlandse markt voor zoekmachinemarketing.


Gina van den Bogaard

Taskforce voorzitter Search

Gina maakte al tijdens haar studie haar entree in de online wereld, en ontdekte via stages en bijbanen al snel hoe leuk online kan zijn: van bloggen voor Randstad tot het spelen van contentmanager voor een festival, ze vond het mateloos interessant hoe je de lezer kunt prikkelen met de juiste artikelen. Toen ze na een tijdje erachter wilde komen of er buiten haar moeder meer mensen haar artikelen lazen, ontdekte ze de wondere wereld van Analytics. Gina heeft ruim vier jaar gewerkt bij mediabureau ZIGT als Search & Performance Consultant en sinds ruim een jaar is ze werkzaam bij DEPT als Digital Marketing Consultant. 


Doelstelling en thema's

De search taskforce is in 2007 opgericht uit de doelstelling om de Nederlandse markt voor zoekmachinemarketing verder te professionaliseren en transparant te maken. Door middel van verschillende publicaties, whitepapers en events heeft de taskforce hier een grote bijdrage in geleverd. Inmiddels, ruim 10 jaar later, is deze behoefte gewijzigd. De noodzaak om de volwassen search marketing community te helpen met professionalisering en transparantie is in veel mindere mate aanwezig. De taskforce doelstelling heeft zich hierop aangepast door meer nadruk te leggen op het bevorderen van kennis en innovatie van Search als onderdeel van het digitale marketing pallet. De missie van de taskforce luidt daarom:

“Het bevorderen van de kennis, innovatie & transparantie in de markt voor zoekmachinemarketing.”

Voor meer informatie kan je contact opnemen met: taskforce.search@iab.nl

De digitale wereld wordt daarnaast complexer en onoverzichtelijker. Mede door een toenemende hoeveelheid dimensies en data. Daarnaast zal de search marketeer meer en meer genoodzaakt zijn om de samenwerking met andere disciplines aan te gaan om het maximale resultaat te behalen. Maar op welke punten zoek je deze samenwerking op? En hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen de disciplines?

Search advertising and Search Engine Optimization worden binnen de markt gezien als noodzakelijke digitale marketing instrumenten. Vanuit deze positie ligt er een kans voor search marketeers om het voortouw te nemen in de online ontwikkeling door buiten de search silo te treden. Om dit voor elkaar te krijgen wil de taskforce, in samenwerking met andere taskforces, invulling te geven aan digitaal brede vraagstukken. Deze kunnen in verschillende vormen worden gegoten. Denk aan een workshop “hoe stap ik uit mijn silo” tot een “whitepaper over de migratie naar een data gestuurd attributiemodel”.


Taskforce Search ledenUitgelicht

iab PA20 banner NL 300x250


Deelname aan de taskforce

Als lid van IAB Nederland kun je actief deelnemen aan onze taskforces en zo jouw unieke visie geven op marketing innovatie.

IAB Nederland reguleert en verdedigt de belangen van de sector via standaarden & richtlijnen en gedragscodes.


Aanmelden voor de nieuwsbrief

Uitgaven digital advertising stijgen met 13% in eerste halfjaar 2017 Video en mobile advertising stuwen groei online advertentiemarkt Amsterdam.Upcoming Search Events

IAB Nederland - SMT - bestaat search marketing over twee jaar nog?

donderdag 17 september, 2020

Bestaat Search Marketing over twee jaar nog of zijn de search-specialisten dan overgenomen door robots? Programma: 17 september-  Inloop 15.30 -