Taskforce Mobile


Lucas Noordhoorn

Taskforce Mobile voorzitter 

Lucas is Chief Wizard (CEO) bij Conversation Wizards, specialist in de bouw van Voice-apps.

Hiervoor was hij als Managing Director verantwoordelijk voor Adello Benelux. Lucas startte zijn loopbaan als management consultant in digitale transformatie en vervulde daarna een commerciële rol bij Dept. Hier ontwikkelde hij zich in data-gedreven marketing, iets wat dagelijks in zijn werk tot uiting komt bij Conversation Wizards.

Daarnaast is Lucas ruim vijf jaar verbonden aan de Universiteit Leiden, waar hij Innovatie en Marketing doceert binnen de richting bBdrijfswetenschappen en het Honours College.

 


Doelstselling en thema's

De taskforce mobile had vroeger als doel om de wereld duidelijk te maken dat mobile advertising belangrijk is, omdat de media consumptie massaal naar de smartphone verschuift. Onze taak luidde dan ook: We moeten het gat tussen de tijd die besteed wordt en de advertentiegelden die besteed worden aan mobiel adverteren dichten. Of in mooi Engels: Close the gap between time spend and adspend on mobile.

De taak voor de taskforce is veranderd nu vrijwel alle marketeers weten hoe belangrijk mobiel is. Sterker nog uit het laatste CMO rapport dat het IAB uitvoerde met Deloitte kwam naar voren dat CMO’s ongeveer allemaal vonden dat hun organisatie mobile first was. In de praktijk blijkt dit echter minder waar te zijn dan dat de strategie van de CMO doet vermoeden en lopen marketeers tegen allerlei praktische problemen bij de inzet van reclame op een smartphone. De problemen zitten in het ontwikkelen van goed creatief materiaal, van meten van effectiviteit tot aan het bieden van een mobiele ervaring die aansluit bij de verwachtingen van de consument.

De taskforce mobile heeft daarom niet meer de taak om de urgentie van mobile advertising op de kaart te zetten, maar veel meer helpen om praktische problemen weg te nemen om de mobile first strategie ook een mobile first executie te maken.

Concreet richt de taskforce zich op 3 themas:

  1. Mobiele creatie: Hoe realiseer ik creatief werk dat aansluit of gebruik maakt van de mogelijkheden van mobiel zonder meteen gigantisch te moeten investeren?
  2. Mobiele meetbaarheid: Hoe meet ik het effect van mijn campagnes op mobiel?
  3. Mobiele ervaringen: Wat biedt ik een consument aan ervaring aan op het moment dat die een interesse toont of mijn website bezoekt?


Planning:


Mobile experience: Na de klik
Mobiele creatie: Cannes mobile lions
Mobile creatie: mobile first production 
Mobile meetbaarheid: Whitepaper - Key themas en oplossingen op het gebied van meten van effect op mobile


Taskforce Mobile ledenUitgelicht

iab nederland


Deelname aan de taskforce

Als lid van IAB Nederland kun je actief deelnemen aan onze taskforces en zo jouw unieke visie geven op marketing innovatie.

IAB Nederland reguleert en verdedigt de belangen van de sector via standaarden & richtlijnen en gedragscodes.


Aanmelden voor de nieuwsbrief

Uitgaven digital advertising stijgen met 13% in eerste halfjaar 2017 Video en mobile advertising stuwen groei online advertentiemarkt Amsterdam.Upcoming Mobile Events

Momenteel heeft deze taskforce geen gerelateerde events.
Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van aankomende events.

Versturen