Taskforce Content

Content marketing is een continue business proces van content creatie en selectieve distributie, als onderdeel van de marketing strategie.


Olger Smit 

Taskforce voorzitter Content

Olger Smit is een strateeg op het snijvlak van digital, media en reclame. Deze functie heeft hij in de afgelopen jaren in diverse rollen mogen vervullen bij onder andere OMD, TBWA\NEBOKO en OmnicomMediaGroup, waar hij voor heel veel verschillende mooie wereldmerken projecten heeft gedraaid.


Doelstelling en thema's

Met als doel om specifieke consumenten aan te trekken, vast te houden en hun gedrag positief te beïnvloeden. Content marketing kenmerkt zich door de behoefte en locatie van de consument centraal te stellen en de boodschap en de media daarop aan te passen.

Ons doel is om praktische richtlijnen voor content marketing in Nederland te omschrijven en te bepalen wat de ROI hiervan is.

Daarbij omschrijven de noodzaak van content marketing, de uitdaging die er in de markt is, welke oplossing content marketing biedt (incl data, techniek, content integratie & media afstemming) en hoe dit te meten is. En we omschrijven hoe het content marketing proces wordt opgestart, hoe het gedistribueerd wordt en wat hierin de kritische succes factoren zijn. Dit zal worden samengevat in een whitepaper.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met: taskforce.content@iab.nl

Definities: branded content, native content, influential marketing, User Generated Content, adblocking. 

Definitief: branded content, native content, influential marketing, UserBehoefte bepaling

Content productie & formatting

Content distributie (hero-hub-help)

KPI & Content keuze


Taskforce Content ledenUitgelicht

iab PA20 banner NL 300x250


Deelname aan de taskforce

Als lid van IAB Nederland kun je actief deelnemen aan onze taskforces en zo jouw unieke visie geven op marketing innovatie.

IAB Nederland reguleert en verdedigt de belangen van de sector via standaarden & richtlijnen en gedragscodes.


Aanmelden voor de nieuwsbrief

Uitgaven digital advertising stijgen met 13% in eerste halfjaar 2017 Video en mobile advertising stuwen groei online advertentiemarkt Amsterdam.Upcoming Content Events

Webinar - IAB Nederland - E-sports: How to get in the game.

dinsdag 21 april, 2020

Webinar - IAB Nederland over E-sports: How to get in the game. E-sports wedstrijden begonnen als een niche-fenomeen waarin vrienden bijeenkwamen om m