PARTNER EVENT - Reclame en beeldvorming rond inclusie en racisme

donderdag 9 juli 2020, Online Webinar

Registreer hier Zet in agenda

De afgelopen tijd is de turbulentie toegenomen ten gevolge van protesten rond de dood van George Floyd en de #BlackLivesMatter beweging. Het besef is nog groter geworden dat racisme en uitsluiting ook in Nederland nog steeds te veel voorkomen. De roep om overheidsmaatregelen is groot en ook aan merken wordt gevraagd stelling te nemen.

Waarom is die oproep zo sterk en hoe kunnen merken hier verstandig mee omgaan?

bvA heeft onderzoek gedaan naar het effect dat merkcommunicatie heeft op maatschappelijke beeldvorming in Nederland. De resultaten geven duidelijk aan dat reclame en merk-communicatie door de jaren en generaties heen een grote invloed hebben op wat we in Nederland wel en niet ‘normaal’ vinden. Nederlanders verwachten van reclamemakers dat ze op evenwichtige en realistische wijze de verhoudingen binnen onze samenleving weergeven, maar er is flink verschil tussen de generaties wat dat dan betekent.

Tijdens dit webinar worden de meest relevante resultaten van deze twee onderzoeken gedeeld.  Adverteerders en bureaumensen delen hun ervaringen en gaan in gesprek over de impact die merken kunnen hebben en geven praktische voorbeelden en advies hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Een webinar voor alle merkleiders en vakgenoten die weloverwogen keuzes willen maken hoe met dit onderwerp om te gaan en die op zoek zijn naar concrete voorbeelden en adviezen.

Wil je deelnemen aan deze webinar? Stuur dan een mail naar info@bva.nl o.v.v. ticket voor webinar Reclame en beeldvorming rond inclusie en racisme en zij zullen je een ticket mailen. 

Delen via

Sponsoren van IAB Nederland