WP29 publiceert concept guidelines over profilering

2 minuten leestijd (343 woorden)
De verschillende nationale privacytoezichthouders van Europa, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (“WP29”), hebben vorige week concept guidelines gepubliceerd over geautomatiseerde besluitvorming en profilering onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”).

In deze guidelines wordt door de WP29 uitleg gegeven over belangrijke principes uit de AVG ten aanzien van profiling en geautomatiseerde besluitvorming. Het vertrekpunt is de omvang van het begrip profilering, waarna wordt ingegaan op de verschillende regimes die onder de AVG van toepassing kunnen zijn.

De WP29 gaat onder andere in op zaken als profiling & gepersonaliseerde reclame, informatieverstrekking aan de betrokkenen en hoe het zit met profiling & kinderen. Daarbij worden in het document een aantal interessante voorbeelden gegeven en handvatten geboden. Tot slot is er aandacht voor de algemene regels onder de AVG in het kader van profilering en wordt afgesloten met een bijlage vol "good practice" aanbevelingen voor de verwerkingsverantwoordelijke. De volledige guidelines vind je in de bijlage of via deze link.

Let op: belanghebbenden kunnen tot en met dinsdag 28 november 2017 reageren en input of suggesties leveren ten aanzien van deze guidelines, voordat deze definitief worden. Dat kan door middel van het sturen van een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Of door ons jouw input te geven via dit formulier:


 
Download