IAB US - Mobiel internet lifesaver voor moeders

1 minuten leestijd (162 woorden)
Smartphone of niet, de back-to-school periode blijkt een stressvol moment voor moeders met kinderen. Echter, een smartphone met internetverbinding maakt deze periode minder stressvol. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan door IAB US in samenwerking met Meredith’s Parents Network onder 375 moeders, met schoolgaande kids uiteraard.
85% van de ondervraagde vrouwen gaf aan minder stress te ervaren dankzij een smartphone met internetverbinding. In de drukke periode wordt het mobieltje het meest gebruikt voor communicatie met docenten en scholen (33%), het organiseren van de familieagenda (30%) en het delen van back-to-school gerelateerde info via social networks (28%). Online shoppen met de telefoon komt met 20% op de zevende plek. Grappig detail is dat het neuzen naar kortingsbonnen via de smartphone met 25% nog net iets populairder is.

Het onderzoek geeft merken en retailers informatie om hun mobiele marketing te stroomlijnen om moeders in een drukke periode toch te bereiken. Of de back-to-school periode voor papa’s ook stressvol is, vermeldt het onderzoek verder niet.