IAB en DDMA zetten met Friends of Search een congres van internationale allure neer

1 minuten leestijd (221 woorden)
De Taskforce Search van IAB  Nederland en de Commissie Search van DDMA organiseren op 20 februari 2014 een searchcongres in Amsterdam.

Met ruim vijftien sprekers uit binnen- en buitenland wordt Friends of Search hét nationale congres waar de laatste ontwikkelingen binnen SEA en SEO aan bod komen.

DutchCowboys interviewde Lennert de Rijk (IAB) en Wouter Theijsmeijer (DDMA) en vroeg ze waarom dit congres er moest komen.

Volgens het IAB en de DDMA heeft Nederland een search congres nodig. Waarop baseren jullie dat?
Theijsmeijer: "Vanaf het moment dat de DDMA de Commissie Search instelde, is er contact geweest met de Taskforce Search van het IAB over het organiseren van een search congres. Beide clubs vonden de bestaande congressen in Nederland niet toereikend. Wat we voor ons zagen, was een congres dat vooral over de inhoud van het vak en de blik op de toekomst moest gaan. Het huidige congresaanbod is nog te vaak rond cases van gesponsorde sprekers georganiseerd."

De Rijk vult aan: "Veel professionals wijken nu uit naar het buitenland als het om SEO- en SEA-congressen gaat. In landen als Engeland en Duitsland gaan de ontwikkelingen vaak sneller, door het volume in de markt en de beschikbare budgetten. Sprekers uit die landen halen we nu naar Nederland om hun kennis en ervaring met ons te delen."

Lees het volledige interview op Dutchcowboys.nl.