Terug

IAB publiceert Handboek Online Video Advertising

iab-handboekonlinevideo-

Per maand worden er in Nederland zo’n 1 miljard online video’s bekeken. Daarmee loopt Nederland voorop in een internationale trend: ongeveer 70% van de online consumenten wereldwijd bekijkt online video, zo constateerde marktonderzoeksbureau Nielsen onlangs in het rapport ‘How People Watch’. In Nederland kijken vier van de vijf Nederlanders van 13 jaar en ouder wel eens online video. Een enorm bereik, dat ook nog eens exponentieel groeit. Kortom, de Nederlander consumeert steeds vaker online video.

Online video maakt het mogelijk om op diverse aansprekende manieren een merkboodschap over te brengen. Het medium wint daarmee snel aan waarde en wordt belangrijker in de online branche. Ook adverteerders zien de verschuiving naar video en zetten steeds vaker online video in voor hun campagne.

Handboek Online Video Advertising
Wat is online video advertising precies en wat kun je eigenlijk ermee? Tijd voor een duidelijk handboek met handvatten voor adverteerders, zo vonden de experts van de IAB Taskforce Online Video. Om deze reden ontwikkelden zij een handboek met daarin een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van online video. De lezer wordt stap voor stap meegenomen door het online video advertising proces. Een must voor ondernemers die iets met online video willen gaan doen.

Het Handboek Online Video Advertising is nu als digitale publicatie te downloaden via de link hieronder of via slideshare.net/IABNederland.

Download dossier

Sponsoren IAB Nederland

de persgroep

tmg

result

 

 

Login

Wachtwoord vergeten?